Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Svamppesto

Servera gärna svamppeston lite ljummen som tilltugg på skivad rostad baguette.

SvamppestoSvamppestoSvamppesto

Ingredienser

  • 1 lkantareller- (ca 300 g)
  • 1 msksmör
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmströsocker
  • peppar- några varv på kvarnen
  • 50 gpistaschnötter
  • 75 gparmesan- riven
  • 0,5 dlolivolja
  • persilja- till garnering

Gör så här

  1. Rensa och skär svampen i mindre bitar. Lägg kantarellerna i en stekpanna och låt vätskan koka bort. Tillsätt smör, salt, socker och svartpeppar.

  2. Fräs på svag värme ca 15 minuter tills svampen börjar få färg.

  3. Kör snabbt ihop svamp, pistaschnötter, parmesan och olivolja i matberedare. Garnera med persilja.

Vad tyckte du om receptet?