Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Svamppasta

Pastan smakar bäst med nyriven parmesanost. Hyvla eller riv den gärna direkt vid bordet.

Svamppasta
Svamppasta
Svamppasta

Ingredienser

  • 150 gpasta- gärna fullkornspasta
  • 400 gblandsvamp- t ex skogschampinjoner, shiitake, kantareller, otronskivling
  • 1gul lök
  • 1 mskolivolja
  • 1vitlöksklyfta
  • 2 mskvitt vin- torrt
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 0,5 dlgräslök- finhackad
  • 1 tsktimjanblad- färska

Till servering

  • 30 gparmesan

Gör så här

  1. 1.Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt den rinna av.

  2. Skär svampen i bitar. Skala och strimla löken. Hetta upp oljan i en gryta. Lägg i svampen och stek tills det ”knäpper” i den och den fått fin färg, 10–15 min. Rör om då och då.

  3. Pressa i vitlöken och tillsätt vinet. Smaka av med salt och peppar. Sjud 1–2 min. Blanda i pastan och låt allt bli varmt. Rör ner gräslök och timjan. Servera med parmesan.

Vad tyckte du om receptet?