Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Här har vi gräddat pajen på en vanlig plåt med ca 1 1/2 cm hög kant. Servera pajen direkt ur långpannan eller skär den i bitar. Pajen går bra att frysa in. Tina den sedan långsamt i kylen.
Pajdeg: Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa.
Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen.
Tryck ut den i en långpanna 40x35 cm. Nagga med en gaffel.
Låt pajskalet vila i kylen ca 1 timme. Sätt ugnen på 200°.
Förgrädda pajdegen mitt i ugnen ca 15 min.
Fyllning: Ansa, skölj och finstrimla purjolöken. Skär den stora svampen i mindre bitar. Stek svampen i smör i en stekpanna 3-4 minuter.
Rör ner purjolöken och fortsätt steka tills den är mjuk. Krydda med 2 tsk salt och peppar. Blanda ner sherry. Lägg svampröran i pajskalet.
Vispa ihop ägg, mjölk, ost och 1/2 tsk salt. Häll det över svampen och purjolöken. Grädda pajen mitt i ugnen ca 20 min.