Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Svampomelett med rödlök och ost

Omelett är ett perfekt LCHF-alternativ när man har lite tid. Denna omelett har mycket smak och passar både till lunch och middag. Njut gärna rätten med en klick smetana till.

Svampomelett med rödlök och ost
Svampomelett med rödlök och ost
Svampomelett med rödlök och ost
Wolfgang Kleinschmidt

Fyllning

  • 200 gsvamp- blandad, t ex kantareller, skogschampinjoner och ostronskivling
  • 1rödlök
  • salt
  • peppar
  • smör- till stekning

Omelett

  • 4ägg
  • 4 mskvispgrädde
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- malen
  • 3 mskost- t ex präst eller cheddar, riven

Till garnering

  • timjan

Tillbehör

  • smetana

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Ansa och skär svampen i bitar.

  3. Skala och skiva löken tunt.

  4. Stek svampen och löken lätt i smör, salta och peppra.

  5. Knäck äggen i en skål och vispa ihop med grädde, salt och peppar.

  6. Smält smör i en stekpanna och häll i omelettsmeten. Lägg på svamp- och lökblandningen samt osten. Sätt in stekpannan mitt i ugnen. Ta ut efter cirka 4–5 minuter.

  7. Strö över timjan och servera.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök