Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Omelett är verkligen vad man gör det till. Den här superenkla svampomeletten känns som en festmåltid tillsammans med en vintrig caesarsallad med grönkål och knaperstekt bacon.
Dressing: Skala och riv vitlöken. Mixa ihop vitlök, sardeller, ägg, citronsaft, senap och worcestersås i en hög, smal skål. Mixa i oljan i en tunn stråle. Krydda med peppar och låt smakerna mogna. Vänd ner osten i dressingen vid servering.
Sätt ugnen på 250°. Ansa och skär svampen i bitar. Skala och hacka lök och vitlök.
Fräs löken i olja ca 5 min i en stekpanna som tål ugnsvärme. Blanda i svamp och vitlök och stek ytterligare ca 5 min.
Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Häll äggstanningen i pannan. Stek till en omelett på svag värme, rör försiktigt i omelettsmeten med en trägaffel. Strö över osten.
Sätt stekpannan mitt i ugnen och gratinera tills omeletten är fluffig och har fin färg, ca 5 min.
6. Strimla och knaperstek baconet. Låt det rinna av på ett hushållspapper.
Blanda grönkålen med dressingen och strö över baconet. Servera salladen till omeletten.