Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Svamplasagne

Recept på svamplasagne. Låt gärna lasagnen vila en liten stund innan du serverar.

Svamplasagne
Svamplasagne
Svamplasagne
Recept på svamplasagne. Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 200 glasagneplattor- färska
  • 200 gskogschampinjoner
  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 förpbechamelsås- färdig (5 dl)
  • 25 gost- lagrad
  • 50 gsallad- blandad
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Ansa och skär svampen i mindre bitar. Skala och finhacka lök och vitlök.

  2. Fräs svamp, lök och vitlök i 1/2 msk olja i en stekpanna tills de fått fin färg. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  3. Varva lasagneplattor, sås och champinjonfräs i en ugnssäker form, översta lagret ska vara sås. Spara eventuellt lite av svampen till garnering.

  4. Riv osten och strö den över lasagnen. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Servera med sallad.

Vad tyckte du om receptet?

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept:

Allt om Mat Vego ❤️