Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Svamplasagne med spenat och getost är krämig och god. Här går det fint att blanda olika svampar. Välj vad du gillar bäst!
Bechamelsås: Smält smöret i en kastrull. Vispa i mjölet, sänk värmen och häll i lite av mjölken. Vispa tills blandningen blir slät. Häll i resten av mjölken under vispning. Tillsätt muskoten, sjud på låg värme under omrörning 4–5 min, tills såsen tjocknar. Smula i chèvreosten och rör tills den smält. Tillsätt honungen och krydda med salt och peppar.
Sätt ugnen på 200°. Fräs spenaten hastigt i 25 g smör. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.
Ansa och skär svampen i mindre bitar. Lägg den i en torr och het stekpanna och fräs tills det mesta av vätskan kokat in. Skala och finhacka lök och vitlök. Lägg 25 g smör i stekpannan och tillsätt lök och vitlök. Fräs ca 3 min. Krydda med salt och peppar.
Varva lasagneplattor, spenat, svamp, ost och bechamelsås i en ugnssäker form, börja och avsluta med sås. Grädda mitt i ugnen ca 30 min.
Ta ut lasagnen och toppa med spenatblad, rostade valnötter och persilja. Servera med sallad.