Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
"Familjens favorit är svamplasagne, som här toppas med knapriga nötter och chèvreost." /Cecilia Lundin, matredaktör Allt om Mat.
Sätt ugnen på 225°. Rensa och skär svampen i mindre bitar. Skala och fintärna selleri och lök. Skala och finhacka vitlöken.
Stek svamp, selleri, lök och vitlök i smör i en gryta tills vätskan kokat in och svampen fått fin färg. Häll över grädde och sherry. Låt koka upp. Blanda mjöl och vatten och vispa ner i grytan. Tillsätt soja och krydda med salt och peppar. Låt sjuda ca 5 min.
Häll lite av såsen i en ugnssäker form. Varva lasagneplattor och sås i formen, översta lagret ska vara sås. Sätt formen mitt i ugnen och tillaga ca 10 min.
Topping: Grovsmula osten. Grovhacka nötterna. Hacka persiljan. Blanda ost, nötter och persilja.
Ta formen ur ugnen och strö över toppingen. Tillaga ytterligare ca 15 min.
Servera svamplasagnen med tomatsallad.
Välj gärna svamp med olika smakstyrka, allt från milda kantareller till stingig blodriska.