Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Svampkrustader med äpple och rosépeppar

Minikrustader med svampfyllning är en ”gammal goding”. Med äpple, selleri och rosépeppar får svampstuvningen extra god smak. Och knapriga krustader av råg ger både mycket smak och en rustik känsla, men självklart fungerar vanliga minikrustader lika bra.

Svampkrustader med äpple och rosépepparSvampkrustader med äpple och rosépepparSvampkrustader med äpple och rosépeppar
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 24minikrustader- av valfri sort, exempelvis Rågcrisps (Rye Crisps), ca
  • 2 tskrosépeppar- eller fin fransyska, ca
  • smörgåskrasse- eller hackad gräslök

Fyllning

  • 1schalottenlök
  • 1vitlöksklyfta
  • 100 gsvamp- färsk, ca
  • 0,5äpple
  • 0,5 dlrotselleri- finhackad
  • smör
  • 0,5 dltorr sherry
  • 1,5 dlvispgrädde
  • salt
  • peppar- nymald

Gör så här

  1. Hacka lök, vitlök, svamp och äpple.

  2. Fräs lök, vitlök, svamp och selleri några minuter i smör utan att det tar färg.

  3. Häll på sherry och grädde och låt koka ett par minuter. Blanda i äpplet och fortsätt koka på svag värme tills det mesta av vätskan kokat in.

  4. Vid servering: Värm försiktigt fyllningen och fördela i krustaderna. Smula över lite rosépeppar och strö på krasse eller gräslök.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling: Caroline Hofberg Foto: Ove Lindfors

Recept från Mitt kök