Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Svampklämmor med hjortronchutney

Tunnbröd fyllda med rökt renkött, svamp och västerbottensost. Och hemkokt hjortronchutney till! Det blir en rustikt lyxig förrätt.

Svampklämmor med hjortronchutneySvampklämmor med hjortronchutneySvampklämmor med hjortronchutney
Foto: Jenny Grimsgård

Svampklämmor

  • 300 gsvamp- gärna trattkantareller och gula kantareller
  • 1 msksmör- + 1 msk
  • 1 tsksalt
  • 150 grökt renkött
  • 200 gvästerbottensost
  • 3 mskgräslök- finhackad
  • 8tunnbröd- runda små mjuka

Chutney

  • 225 ghjortron- färska eller frysta
  • 0,5röd chili- t ex spansk peppar
  • 1schalottenlök
  • 0,5 mskingefära- finhackad
  • 1 mskolivolja
  • 3 mskströsocker
  • 4 mskäppelcidervinäger
  • 2 krmsalt

Gör så här

  1. Chutney: Tina hjortronen. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka löken. Fräs hjortron, chili, lök och ingefära i olja i en kastrull. Tillsätt socker och vinäger. Låt koka ihop, utan lock, till en tjock chutney. Salta. Låt kallna.

  2. Rensa svampen. Stek den i 1 msk smör tills den har fått fin färg. Salta.

  3. Strimla renköttet och skiva eller riv osten. Fördela svamp, renkött, ost och gräslök på fyra av bröden. Lägg på resten av bröden och tryck ihop.

  4. Stek de dubbla bröden i 1 msk smör tills osten smält och bröden klibbat ihop. Servera med hjortronchutney.

Vad tyckte du om receptet?