Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad svamp med tomat och mozzarella


Vackert och välsmakande tilltugg där tomat- & mozarellafyllningen serveras i svamparna.

Grillad svamp med tomat och mozzarella
Grillad svamp med tomat och mozzarella
Grillad svamp med tomat och mozzarella

Foto: Annika Broman

Ingredienser

  • 8portabellosvampar
  • 1 dlolivolja
  • 1 mskbalsamvinäger
  • 3 mskörter- hackade färska (till exempel ­rosmarin, persilja och mejram)
  • 1tomat- stor, finhackad
  • 0,5mozzarella- finhackad
  • 1 mskfärska örter- hackade
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Mixa alla ingredienser till örtoljan. Låt stå och dra en stund.

  2. Dra loss foten från svamparna. Lägg ner svamphattarna i dubbla plastpåsar, slå på örtolja, knyt ihop, vänd runt och låt marinera minst 15 minuter.

  3. Blanda ihop fyllningen i en skål.

  4. Ta upp och torka av svamphattarna. Strö över lite salt och lägg hattarna med undersidan nedåt på grillen. Grilla 3-4 min. Vänd och lägg en tesked fyllning i ”hålet” på varje svamphatt. Lägg på locket på grillen och grilla tills osten börjar smälta.

  5. Servera svamphattarna med resten av ­fyllningen vid sidan av.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök