Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Svampgratinerad kyckling

Recept på svampgratinerad kyckling. Gruyèreost sätter prägel på rätten. Osten får fin färg och ger extra fyllig smak när den gratineras.

Svampgratinerad kyckling
Svampgratinerad kyckling
Svampgratinerad kyckling
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 4kycklingfiléer- (500 g)
  • 0,5 tsksalt- + 0,5 tsk salt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 msksmör
  • 150 gchampinjoner
  • 2salladslökar
  • 0,5 dlmatlagningsgrädde
  • 75 ggruyère

Tillbehör

  • 3 dlråris
  • 100 gspenat
  • 0,5rödlök

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Salta kycklingfiléerna med 1/2 tsk salt och peppra dem. Bryn dem i smör i en stekpanna ca 3 min. Lägg över filéerna i en ugnssäker form.

  2. Skiva champinjonerna och salladslöken. Stek  champinjonerna i stekpannan ca 2 min. Strö över 1/2 tsk salt och häll på grädden. Låt koka ca 3 min. Lägg i salladslöken.

  3. Riv osten. Lägg champinjonröran på kycklingen och strö över osten.

  4. Stek kycklingen mitt i ugnen tills innertemperaturen är 68°, 15-20 min. Servera med råris och spenatsallad.

Vad tyckte du om receptet?