Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 14g
Protein: 41g
Kolhydrater: 36g
Recept på svampgratinerad kyckling. Gruyèreost sätter prägel på rätten. Osten får fin färg och ger extra fyllig smak när den gratineras.
Sätt ugnen på 200°. Salta kycklingfiléerna med 1/2 tsk salt och peppra dem. Bryn dem i smör i en stekpanna ca 3 min. Lägg över filéerna i en ugnssäker form.
Skiva champinjonerna och salladslöken. Stek champinjonerna i stekpannan ca 2 min. Strö över 1/2 tsk salt och häll på grädden. Låt koka ca 3 min. Lägg i salladslöken.
Riv osten. Lägg champinjonröran på kycklingen och strö över osten.
Stek kycklingen mitt i ugnen tills innertemperaturen är 68°, 15-20 min. Servera med råris och spenatsallad.