Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Svampfyllda minikrustader

Recept på vegetariska snittar till festen - svampfyllda minikrustader!

Svampfyllda minikrustader
Svampfyllda minikrustader
Svampfyllda minikrustader

Ingredienser

  • 24krustader

Fyllning

  • 0,5lök- gul
  • 1vitlöksklyfta
  • 0,5 dlrotselleri- finhackad
  • 50 gsvamp- eller 1/2 dl förvälld fäsk
  • 0,5äpple
  • 1 msksmör
  • 1 dlvispgrädde
  • 0,5 dlhalvtorr sherry
  • 0,5 dlvitt vin
  • 0,5 tsksalt

Tillbehör

  • sockerärter- strimlade

Gör så här

  1. Finhacka lök, vitlök, selleri, svamp och äpple. Fräs lök och vitlök i smör ett par minuter. Tillsätt selleri och svamp. Fräs ett par minuter till under omrörning. Rör i äpplet.

  2. Tillsätt grädde, sherry och vin. Koka ihop på svag värme, tills den mesta vätskan dunstat. Rör om då och då. Smaka av med salt. Låt svalna.

  3. Sätt ugnen på 200°.

  4. Fördela fyllningen i krustaderna strax före servering och värm i mitten av ugnen 3-4 minuter.

  5. Garnera med strimlade sockerärter.

Vad tyckte du om receptet?