Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Svampfyllda kycklinglår i savojkål

Svampfyllda kycklinglår i savojkål
Svampfyllda kycklinglår i savojkål
Svampfyllda kycklinglår i savojkål

Ingredienser

  • 1savoykålshuvud
  • 450 gkycklinglårfilé
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Svampfyllning

  • 4schalottenlökar
  • 200 gostronskivling
  • 1 mskolivolja
  • 50 gvalnötter- hackade
  • 0,75 tsksalt
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald

Grönsaksmosaik

  • 1squash
  • 1paprika- röd
  • 1paprika- gul
  • 2tomater- stora
  • 2 mskolivolja
  • 0,75 tsksalt
  • 1 tskrosmarin- hackad, färsk eller 1/2 tsk torkad
  • 2 tskcitron essensolja

Tillbehör

  • 200 gostronskivling- stekt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Lossa bladen ett och ett, så många som du har lårfiléer. Skölj bladen och skär ner den tjocka nerven så den blir tunn. Förväll dem ca 3 min i kokande saltat vatten (2 tsk/liter). Häll av vattnet och spola dem genast i kallt vatten och låt dem rinna av.

  3. Svampfyllning: Hacka och fräs lök och svamp i olivolja tills de mjuknar. Tillsätt valnötterna. Salta och peppra.

  4. Salta och peppra lårfiléerna. Lägg ut ett blad savoykål och lägg en utvikt lårfilé ovanpå. Lägg på ca 1 msk fyllning. Vik ihop och rulla in filén i savoykålsbladet till en dolme.

  5. Lägg dolmarna med skarven ner i en ugnssäker form. Täck med aluminiumfolie. Stek mitt i ugnen 40-45 min. Provskär i en dolme.

  6. Grönsaksmosaik: Halvera, kärna ur och tärna squash, paprika och tomater. Fräs dem i olja ca 5 min tills de börjar mjukna men har spänst kvar. Ställ åt sidan. Värm och smaka av med salt, peppar, rosmarin och citronolja vid serveringen.

  7. Stek tillbehörssvampen i olja. Salta och peppra lätt.

  8. Halvera eventuellt dolmarna och lägg upp allt på varma tallrikar eller serveringsfat.

Vad tyckte du om receptet?