Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Svampfylld vårrulle med äppel- och vitkålssallad

Vårrullar behöver inte alltid vara friterade. Den här varianten är bakad i ugnen och blir därför ett lättare alternativ.

Svampfylld vårrulle med äppel- och vitkålssallad
Svampfylld vårrulle med äppel- och vitkålssallad
Svampfylld vårrulle med äppel- och vitkålssallad
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 100 gglasnudlar
  • 1gul lök
  • 500 gchampinjoner
  • 1 mskrapsolja- + 2 msk
  • 3 mskjapansk soja
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 250 gfilodeg

Vitkålssallad

  • 400 gvitkål
  • 2äpplen
  • 2,5 mskcitron- pressad
  • 0,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg nudlarna i en bunke. Koka upp vatten och häll över nudlarna. Låt stå 1-2 min. Skölj av nudlarna med kallt vatten.

  2. Skala och hacka löken. Ansa och skär svampen i små bitar. Fräs lök och svamp i 1 msk olja ca 3 min. Tillsätt soja och smaka av med salt och peppar. Låt svampen svalna något och blanda sedan med nudlarna.

  3. Skär filodegsplattorna så att det blir 16 rutor. Fördela fyllningen på plattorna och vik ihop dem till rullar.

  4. Lägg rullarna i en ugnssäker form. Pensla dem med 2 msk olja. Grädda mitt i ugnen 15-20 min.

  5. Strimla vitkålen. Kärna ur och strimla äpplet. Pressa över citron och krydda med salt och peppar. Servera salladen som tillbehör till vårrullarna.

Vad tyckte du om receptet?