Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Svampfylld lövbiff med smörslungad spenat

Svampfylld lövbiff med smörslungad spenat
Svampfylld lövbiff med smörslungad spenat
Svampfylld lövbiff med smörslungad spenat
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 8lövbiff- mindre skivor, 500-600 g
  • 200 gchampinjoner
  • 3schalottenlökar
  • smör
  • 1 krukabasilika- hackad
  • 1 dlrucola- hackad + några blad till dekoration
  • 1 dlparmesan- riven
  • flingsalt
  • peppar- nymald
  • tandpetare

Smörslungad spenat

  • 4 mskpinjenötter
  • 200300 gspenat- färsk
  • smör
  • 200300 gspenat- färsk
  • flingsalt och nymalen svartpeppar
  • 1tomatsås- flaska/burk färdig
  • spenat- smörslungad

Gör så här

  1. Hacka svampen. Skala och hacka lök. Stek svamp och lök i smör på svag värme, 10 minuter. Blanda ner basilika och rucola. Ta från värmen och låt svalna. Blanda i ost och smaka av med salt och peppar.

  2. Lägg ut kött­skivorna på en skärbräda och krydda med salt och peppar. Fördela svampröran på köttet. Vik långsidorna över fyllningen. Rulla ihop från ena kortsidan till ett paket. Fäst med tandpetare.

  3. Bryn rulladerna, några i taget, i smör i en stekpanna. Lägg över på ugnsfast fat. Efterstek i ugnen, 175 grader, cirka 20 minuter.

  4. Smörslungad spenat: Rosta nötterna i en torr och het panna. Skölj spenaten och låt rinna av. Fräs hastigt i smör, så den precis sjunker ihop. Salta och peppra. Strö över nötterna.

  5. Värm tomatsåsen och servera med rullader och spenat.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök