Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Filéerna kan fyllas i förväg, vilket gör det här till en perfekt bjudrätt. Plus att det är såå gott!
Sätt ugnen på 150°. Lägg den torkade svampen i kallt vatten ca 15 min. Skär bort den undre filén, den så kallade innerfilén, på kycklingen. Krama ut vattnet från svampen. Skala vitlöksklyftan. Mixa svamp, kycklinginnerfilé och vitlök i en matberedare eller med mixerstav. Blanda i ägg, 3/4 tsk salt och cayennepeppar. Späd med grädden och mixa till en slät färs.
Skär ett längsgående snitt i kycklingfiléerna. Fyll dem med kycklingfärsen. Bryn kycklingfiléerna i smör i en stekpanna runt om tills de fått fin färg. Krydda med 1 tsk salt och svartpeppar. Lägg kycklingfiléerna i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen till 68° innertemperatur, beräkna ca 30 min.
Linser: Halvera tomaterna och lägg dem i en ugnssäker form. Blanda dem med olja, timjan, salt och peppar. Tillaga tomaterna i ugnen vid sidan om kycklingen ca 30 min. Skölj linserna noga i ljummet vatten. Koka dem mjuka i vatten med fond i en kastrull enligt anvisning på förpackningen.
Örtsås: Skala och skiva lök och vitlök. Fräs de båda löksorterna i 1 msk smör i en kastrull ca 3 min. Tillsätt vatten, vin och fond och låt koka ihop utan lock tills cirka hälften av vätskan återstår. Tillsätt 2 msk smör och örterna och mixa slätt med mixerstav.
Låt linserna rinna av och blanda dem med de ugnsbakade tomaterna.
Skär kycklingen i breda skivor. Fördela linserna på tallrikar och toppa med kyckling och örter. Häll såsen runt om och servera.