Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Svampdipp med bacon

Svampdipp med bacon är god att dippa t ex crostoni i. Välj gärna skogschampinjoner, som har mer smak än vanliga vita champinjoner.

Svampdipp med baconSvampdipp med baconSvampdipp med bacon
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 250 gchampinjoner
  • 1bananschalottenlök
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 msksmör
  • 2 dlcrème fraiche
  • 2 tsksoja- japansk
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 pktbacon- (140 g)
  • 0,5 krukagräslök

Tillbehör

  • crostini

Gör så här

  1. Ansa och finhacka svampen. Skala och finhacka lök och vitlök.

  2. Stek löken i smör tills den fått fin färg. Ta upp och spara hälften av löken.

  3. Lägg svamp och vitlök i pannan och stek tills allt fått fin färg och vätskan kokat in. Rör ner crème fraichen och tillsätt sojan. Krydda med salt och peppar. Låt röran kallna.

  4. Stek baconet riktigt krispigt i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Finhacka baconet. Finhacka gräslöken.

  5. Bred ut svampkrämen på ett fat. Toppa med den sparade stekta löken, bacon och gräslök. Servera med crostini att dippa i.

Vad tyckte du om receptet?