Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Svampcrostini

Godast på de här små tilltuggen är blandsvamp eller karljohanssvamp som ofta finns att köpa torkad. Eller använd vanliga champinjoner.

SvampcrostiniSvampcrostiniSvampcrostini
Garnera med cocktailkapris och mal över lite extra svartpeppar. Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 2ciabattabröd
  • 2 mskolivolja
  • 100 gfärskost- naturell

Svamp

  • 40 gsvamp- torkad (eller ca 300 g färsk)
  • 1schalottenlök
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 mskolivolja
  • 2 msksherry- torr
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 2 mskkapris

Garnering

  • cocktailkapris
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Lägg svampen i blöt i rikligt med kallt vatten minst 30 min om den är torkad.

  2. Skär bröden i  ca 1/2 cm tunna skivor. Lägg ut dem på en plåt med bakplåtspapper och pensla dem med olivolja. Rosta mitt i ugnen ca 5 min, tills de fått lite färg.

  3. Låt den blötlagda svampen rinna av ordentligt. Finhacka svampen. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs svamp, lök och vitlök i olja på medelvärme ca 10 min. Tillsätt sherry, salt och peppar och fräs ca 1 minut.

  4. Ta stekpannan från värmen och blanda ner kapris.Bre crostinin med färskost. Skeda upp fräset på crostinin. Garnera med cocktailkapris och mal över lite extra svartpeppar.

Vad tyckte du om receptet?