Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Godast på de här små tilltuggen är blandsvamp eller karljohanssvamp som ofta finns att köpa torkad. Eller använd vanliga champinjoner.
Sätt ugnen på 225°. Lägg svampen i blöt i rikligt med kallt vatten minst 30 min om den är torkad.
Skär bröden i ca 1/2 cm tunna skivor. Lägg ut dem på en plåt med bakplåtspapper och pensla dem med olivolja. Rosta mitt i ugnen ca 5 min, tills de fått lite färg.
Låt den blötlagda svampen rinna av ordentligt. Finhacka svampen. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs svamp, lök och vitlök i olja på medelvärme ca 10 min. Tillsätt sherry, salt och peppar och fräs ca 1 minut.
Ta stekpannan från värmen och blanda ner kapris.Bre crostinin med färskost. Skeda upp fräset på crostinin. Garnera med cocktailkapris och mal över lite extra svartpeppar.