Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på gratinerad svampcrostini. Crostini är en mycket omtyckt italiensk aptitretare, en bit rostat eller stekt bröd som breds med olika pålägg.
Sätt ugnen på 225°. Finhacka schalottenlöken och tärna svampen. Fräs lök och svamp i smör under omrörning. Salta.
Tärna äpplet fint. Tillsätt äpple, grädde och messmör. Rör om och koka ihop 4-5 minuter. Ställ åt sidan.
Skär baguetten i fyra 2-cm tjocka skivor. Rosta dem lätt i mitten av ugnen. Fördela svampstuvningen ovanpå och lägg en ostskiva ovanpå varje.
Skär grönsakerna i mindre bitar. Rosta solrosfröna i torr stekpanna under omrörning tills de tar lite färg, passa noga de bränns lätt. Blanda olivolja, vinäger och salt.
Gratinera crostinin i övre delen av ugnen 2-3 minuter tills osten tar lite färg. Lägg upp på tallrik tillsammans med grönsakerna. Ringla vinägretten över. Strö över solrosfröna.