Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Svampcouscous med dragon

Svampcouscous med dragon
Svampcouscous med dragon
Svampcouscous med dragon
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 4 dlvatten
  • 1 stgrönsaksbuljong- tärning
  • 4 dlcouscous- gärna fullkorn
  • 0,5 dlcitronsaft- färskpressad
  • 2 mskolivolja
  • 200 gsvamp- färsk
  • 1 stsquash
  • 2 strödlökar
  • 1 stvitlöksklyftor
  • olivolja- till stekning
  • salt
  • peppar- nymald
  • 0,5 dldragon- färsk,finhackad

Gör så här

  1. Koka upp vattnet med buljongtärningen. Häll couscousen i en skål och slå den kokande buljongen över. Täck över med plastfolie eller ett lock och låt stå och svälla cirka 5 minuter.

  2. Tillsätt citronsaft och olivolja och rör couscousen fluffig med en gaffel.

  3. Strimla svampen, skär squashen i små kuber och hacka löken och vitlöken.

  4. Fräs grönsakerna i olivolja i en stekpanna så att de får lite färg. Krydda med salt och peppar.

  5. Blanda couscousen med grönsaksfräset och dragonen. Smaka av med salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök