Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Svampcarbonara - pasta carbonara med svamp och ost

Recept på vegetarisk carbonara med svamp, ost och ägg. En vegocarbonara med högt ­proteininnehåll tack vare sojabönor, ost och ägg.

Svampcarbonara - pasta carbonara med svamp och ost
Svampcarbonara - pasta carbonara med svamp och ost
Svampcarbonara - pasta carbonara med svamp och ost
Svampcarbonara toppad med rucola Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 500 gpasta- färsk, t ex fettuccine
  • 250 gskogschampinjoner
  • 1gul lök
  • 100 gparmesanost
  • 2ägg
  • 250 gsojabönor- frysta
  • 100 grucola
  • smör
  • olivolja
  • rödvinsvinäger
  • salt
  • nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Ansa och skär champinjonerna i fjärdedelar. Skala och finhacka löken. Finriv osten.

  2. Vispa upp äggen med hälften av ­osten. Krydda med 2 krm peppar.

  3. Stek svamp och lök i 1 msk smör tills de fått fin färg. Blanda i sojabönorna och låt dem steka med ca 2 min. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.

  4. Blanda rucolan med 1 msk olja, 1 tsk vinäger, 2 krm salt och 1 krm peppar.

  5. Koka pastan enligt förpackningens anvisning. Låt pastan rinna av men spara 2 dl kokvatten. Blanda ner ­kokvattnet i äggsmeten. Häll tillbaka pastan i kastrullen och tillsätt äggblandningen. Rör om till en krämig pasta. Blanda i svampfräset.

  6. Strö resterande ost över pastan och servera med rucola och extra peppar.

Vad tyckte du om receptet?

Sugen på klassisk carbonara? Testa det här receptet: