Sugen på klassisk carbonara? Testa det här receptet:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på vegetarisk carbonara med svamp, ost och ägg. En vegocarbonara med högt proteininnehåll tack vare sojabönor, ost och ägg.
Ansa och skär champinjonerna i fjärdedelar. Skala och finhacka löken. Finriv osten.
Vispa upp äggen med hälften av osten. Krydda med 2 krm peppar.
Stek svamp och lök i 1 msk smör tills de fått fin färg. Blanda i sojabönorna och låt dem steka med ca 2 min. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
Blanda rucolan med 1 msk olja, 1 tsk vinäger, 2 krm salt och 1 krm peppar.
Koka pastan enligt förpackningens anvisning. Låt pastan rinna av men spara 2 dl kokvatten. Blanda ner kokvattnet i äggsmeten. Häll tillbaka pastan i kastrullen och tillsätt äggblandningen. Rör om till en krämig pasta. Blanda i svampfräset.
Strö resterande ost över pastan och servera med rucola och extra peppar.
Sugen på klassisk carbonara? Testa det här receptet: