Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Svampburgare med blue cheese, rödlök och majonnäs

Recept på svampburgare med blue cheese, rödlök och majonnäs. Gör gärna dubbel sats av ­burgarna och frys in. Perfekt att ha på lut i frysen.

Svampburgare med blue cheese, rödlök och majonnäsSvampburgare med blue cheese, rödlök och majonnäsSvampburgare med blue cheese, rödlök och majonnäs
Recept på svampburgare med blue cheese, rödlök och majonnäs. Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 400 gnötfärs
  • 100 gblandsvamp- eller ­skogschampinjoner
  • 1gul lök
  • 1 msksmör
  • 1ägg
  • 0,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 msktimjan
  • 1rödlök
  • 4hamburgerbröd
  • 4salladsblad
  • 4tomatskivor
  • 4 skivorhamburgerost- med blue cheese-smak
  • 4 mskmajonnäs

Gör så här

  1. Lägg färsen i en skål. Grovhacka svampen. Skala och finhacka löken. Fräs svamp och lök i smör och låt svalna.

  2. Blanda ner fräset i färsen och tillsätt ägget. Krydda med salt och peppar. Blanda i timjanen. Forma till fyra biffar och stek dem i smör ca 3 min på varje sida.

  3. Skala och skiva rödlöken tunt. Värm bröden i stekpannan. Lägg sallad, tomat och burgare på ­brödens underdelar. Lägg på ost, rödlök och majonnäs. Sätt på brödlocken och servera.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: