Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Svampburgare med blue cheese, rödlök och majonnäs

Recept på svampburgare med blue cheese, rödlök och majonnäs. Gör gärna dubbel sats av ­burgarna och frys in. Perfekt att ha på lut i frysen.

Svampburgare med blue cheese, rödlök och majonnäs
Svampburgare med blue cheese, rödlök och majonnäs
Svampburgare med blue cheese, rödlök och majonnäs
Recept på svampburgare med blue cheese, rödlök och majonnäs. Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 400 gnötfärs
  • 100 gblandsvamp- eller ­skogschampinjoner
  • 1gul lök
  • 1 msksmör
  • 1ägg
  • 0,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 msktimjan
  • 1rödlök
  • 4hamburgerbröd
  • 4salladsblad
  • 4tomatskivor
  • 4 skivorhamburgerost- med blue cheese-smak
  • 4 mskmajonnäs

Gör så här

  1. Lägg färsen i en skål. Grovhacka svampen. Skala och finhacka löken. Fräs svamp och lök i smör och låt svalna.

  2. Blanda ner fräset i färsen och tillsätt ägget. Krydda med salt och peppar. Blanda i timjanen. Forma till fyra biffar och stek dem i smör ca 3 min på varje sida.

  3. Skala och skiva rödlöken tunt. Värm bröden i stekpannan. Lägg sallad, tomat och burgare på ­brödens underdelar. Lägg på ost, rödlök och majonnäs. Sätt på brödlocken och servera.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: