Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på svampbuljong med tortelloni, ägg och vattenkrasse. Köp tortelloni av den lyxigare varianten, gärna med svamp-fyllning som förhöjer smaken av svamp ytterligare.
Skala och hacka lök och morot. Ansa och hacka selleri och 200 g svamp. Grovhacka timjanen. Fräs grönsaker, timjan och svamp i olja ca 3 min. Sätt på lock och låt fräsa ca 10 min. Rör om då och då.
Tillsätt vattnet och låt småkoka under lock ca 30 min.
Sila buljongen genom en finmaskig sil. Pressa ut all vätska. Smaka av buljongen med sherry och krydda med salt.
Mjukkoka äggen. Spola med kallt vatten. Skala och halvera dem.
Finstrimla kålen. Ansa och skiva rädisor och resten av svampen, gärna på mandolin. Fördela kålen i botten på varje skål.
Koka tortellonin i svampbuljongen. Ta upp med hålslev och fördela den i skålarna. Häll buljongen runt om. Garnera med rädisor, svamp, ägghalvor, krasse, timjan och lite flingsalt.