Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på svampbuljong med nudlar, kål och tofu. Servera gärna lite extra soja till buljongen.
Ansa och skär 200 g svamp i mindre bitar. Lägg dem i en gryta, häll över vattnet. Tillsätt buljongtärning, soja och sesamolja. Låt koka utan lock ca 10 min.
Ansa och riv, eller skär, 100 g svamp i mindre bitar. Ansa och riv kålen i mindre bitar. Ansa och skär salladslöken i ca 3 cm breda bitar. Skär tofun i stavar.
Stek svamp, kål och lök i 1 msk olja tills de börjar mjukna. Krydda med salt och chiliflakes. Ta upp på ett fat . Stek tofun runt om i 2 msk olja tills den fått fin färg. Lägg nudlarna i buljongen och låt koka enligt anvisning på förpackningen.
Fördela nudlar och buljong i skålar eller tallrikar. Toppa med svamp- och grönsaksfräs och tofu. Garnera med rödbetsgroddar och servera genast.