Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Svampbuljong med nudlar, kål och tofu

Recept på svampbuljong med nudlar, kål och tofu. Servera gärna lite extra soja till buljongen.

Svampbuljong med nudlar, kål och tofuSvampbuljong med nudlar, kål och tofuSvampbuljong med nudlar, kål och tofu
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 200 gsvamp- + 100 g, t ex kantareller
  • 8 dlvatten
  • 1 tärningsvampbuljong
  • 2 msksoja- japansk
  • 1 tsksesamolja
  • 200 gsvartkål
  • 4salladslökar
  • 200 gtofu- fast
  • 1 mskrapsolja- + 2 msk
  • 0,5 tsksalt
  • 0,5 tskchiliflakes
  • 75 gäggnudlar

Garnering

  • rödbetsgroddar

Gör så här

  1. Ansa och skär 200 g svamp i mindre bitar. Lägg dem i en gryta, häll över vattnet. Tillsätt buljongtärning, soja och sesamolja. Låt koka utan lock ca 10 min.

  2. Ansa och riv, eller skär, 100 g svamp i mindre bitar. Ansa och riv kålen i mindre bitar. Ansa och skär salladslöken i ca 3 cm breda bitar. Skär tofun i stavar.

  3. Stek svamp, kål och lök i 1 msk olja tills de börjar mjukna. Krydda med salt och chiliflakes. Ta upp på ett fat . Stek tofun runt om i 2 msk olja tills den fått fin färg. Lägg nudlarna i buljongen och låt koka enligt anvisning på förpackningen.

  4. Fördela nudlar och buljong i skålar eller tallrikar. Toppa med svamp- och grönsaksfräs och tofu. Garnera med rödbetsgroddar och servera genast.

Vad tyckte du om receptet?