Recept & styling Caroline Hofberg Foto Ove Lindfors
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Hemmagjorda bake off-bröd känns alltid lyxigt att plocka fram ur frysen. Med en fyllning av smörstekta kantareller, timjan och västerbottensost andas bröden verkligen höst och passar utmärkt till en god soppa. Receptet går bra att dubbla.
Det går fint att baka brödet utan att frysa in det först.
Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervärme, 37 grader. Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt olja, salt, honung och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Blanda i kärnorna mot slutet. Låt jäsa under duk i cirka 45 minuter.
Fyllning: Rensa och hacka kantarellerna. Skala och hacka löken. Mjukstek svamp och lök i olja i cirka 12 minuter. Blanda i timjan mot slutet. Ta från värmen och låt kallna. Krydda med salt och peppar. Blanda i persilja och ost.
Ta upp och knåda degen på mjölat bord. Kavla ut till en platta som mäter 50×30 cm. Bred fyllningen över brödet. Rulla ihop som en rulltårta. Skär rullen i bitar. Lägg bröden i bullformar.
Ställ bullformarna på mindre underlag, till exempel små skärbrädor, som ryms i frysen. Låt jäsa i cirka 30 minuter under duk.
Ställ sedan bullarna på sitt underlag i frysen. Efter cirka 3 timmar är bullarna frysta och kan läggas över i fryspåsar.
Gräddning: Sätt ugnen på 250 grader. Flytta över bullarna på en plåt. Låt plåten med kalla bullar stå i rumstemperatur i cirka 30 minuter medan ugnen värms.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter tills bröden har fin färg.
Recept & styling Caroline Hofberg Foto Ove Lindfors
Recept från Mitt kök