Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept påsvampbiff med blomkålspuré, stekt spetskål och chimichurri, perfekt rätt att laga till en festlig middag. Ta även vara på blomkålsblasten, den är god att grilla och servera till.
Ansa svampen och finhacka den i en matberedare eller för hand (spara några hela till att steka som garnering). Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök och svamp i 2 msk olja tills svampen mjuknat och vätskan kokat bort.
Spola av bönorna i ett durkslag i kallt vatten och låt dem rinna av. Mixa hälften av bönorna i matberedare och mosa hälften grovt med en gaffel.
Blanda svampfräset med bönor och majsstärkelse. Krydda med 1 tsk salt och peppar. Forma smeten till 8 biffar och vänd dem i panko.
Blomkålspuré: Bryt blomkålen i buketter. Spara den gröna blasten. De är goda att steka och servera till. Koka blomkålen mjuk i lättsaltat vatten under lock ca 15 min. Krama bort vätskan från blomkålen med hjälp av en handduk. Mixa slät med grädde. Tillsätt citronsaft och krydda med salt.
Chimichurri: Skala och finhacka löken. Mixa övriga ingredienser och blanda sedan med löken.
Skär spetskålen i klyftor. Stek dem runtom i 2 msk olja ca 3 min. Stek biffarna i 2 msk olja, ca 3 min på varje sida. Stek den sparade svampen och blomkålsblasten i 1 msk olja.
Servera biffarna med blomkålspuré, spetskål, blomkålsblast och chimichurri. Garnera med stekt svamp och oregano.
Läs också: