Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Zucchinipaj - recept

Recept på zucchinipaj. En härlig paj fylld med svamp och zucchini. Lättlagad och god!

Zucchinipaj - recept
Zucchinipaj - recept
Zucchinipaj - recept
Foto: Olof Abrahamsson

Fyllning

  • 300 gkantareller- champinjoner eller annan
  • svamp
  • 1gul lök
  • 2 msksmör- eller margarin
  • 1zucchini
  • 1,5 dlprästost- riven
  • 4ägg
  • 2 dlmjölk
  • 2 dlgrädde
  • salt
  • peppar- nymalen
  • 2 msktimjan- färsk

Gör så här

  1. Deg: Hacka grahamsmjöl, vetemjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.

  2. Kavla ut och lägg i en form, 23 centimeter i diameter. Nagga och ställ kallt i minst 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet i 10 minuter.

  3. Fyllning: Rensa, dela och fräs svamp och hackad lök i smör tills vätskan kokat in. Krydda med salt och peppar och lägg i pajskalet.

  4. Skiva zucchinin och stek i smör. Lägg i pajskalet. Lägg på svampen. Strö på ost.

  5. Vispa ägg, mjölk, grädde, salt, peppar och timjan. Häll i skalet.

  6. Grädda i cirka 30 minuter tills äggstanningen stelnat.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök