Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lasagne med svamp och viltfärs

Recept på festlig svamp- och viltlasagne – en supergod lasagne med viltfärs och trattisar. Används större svampar skärs de i mindre bitar innan de steks.

Lasagne med svamp och viltfärsLasagne med svamp och viltfärsLasagne med svamp och viltfärs
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 400 gsvamp- t ex trattkantareller och trumpetsvamp
  • 1 msksmör- + 1 msk
  • 0,5 tsksalt- + 1/2 tsk + 1 tsk
  • 300 gviltfärs
  • 100 grotselleri
  • 2morötter
  • 1gul lök
  • 1vitlöksklyfta
  • 8enbär
  • 1 msktimjan- hackad
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 2 dlcrème fraiche- lätt
  • 8 dlmjölk
  • 2 mskmajsstärkelse (Maizena)- Maizena
  • 100 gost- t ex västerbotten
  • 300 glasagneplattor- färska

Garnering

  • timjan

Tillbehör

  • sallad- blandad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Ansa svampen. Stek den i 1 msk smör tills all vätska kokat in. Krydda med 1/2 tsk salt.

  2. Skala och hacka selleri, morötter, lök och vitlök. Hacka enbären.

  3. Stek färsen i 1 msk smör tills den fått fin färg. Tillsätt rotfrukter och enbär och låt steka med ca 5 min. Krydda med timjan, 1/2 tsk salt och peppar. Rör ner crème fraichen och späd med mjölken. Låt koka ca 5 min. Krydda med 1 tsk salt.

  4. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och blanda ner i röran. Låt koka upp. Grovriv osten.

  5. Varva svamp, sås och lasagneplattor i en smord ugnssäker form. Avsluta med plattor och svamp. Strö över osten.

  6. Tillaga lasagnen mitt i ugnen ca 20 min. Garnera med timjan och servera lasagnen med sallad.

Vad tyckte du om receptet?