Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på festlig svamp- och viltlasagne – en supergod lasagne med viltfärs och trattisar. Används större svampar skärs de i mindre bitar innan de steks.
Sätt ugnen på 225°. Ansa svampen. Stek den i 1 msk smör tills all vätska kokat in. Krydda med 1/2 tsk salt.
Skala och hacka selleri, morötter, lök och vitlök. Hacka enbären.
Stek färsen i 1 msk smör tills den fått fin färg. Tillsätt rotfrukter och enbär och låt steka med ca 5 min. Krydda med timjan, 1/2 tsk salt och peppar. Rör ner crème fraichen och späd med mjölken. Låt koka ca 5 min. Krydda med 1 tsk salt.
Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och blanda ner i röran. Låt koka upp. Grovriv osten.
Varva svamp, sås och lasagneplattor i en smord ugnssäker form. Avsluta med plattor och svamp. Strö över osten.
Tillaga lasagnen mitt i ugnen ca 20 min. Garnera med timjan och servera lasagnen med sallad.