Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på potatisgratäng med svamp. Enkelt, gott och bekvämt med mascarponekrämig svamp- och potatisgratäng som sköter sig själv i ugnen. Låt gratängen vila under folie ca 15 minuter före servering.
Sätt ugnen på 225°. Rensa och skär svampen i mindre bitar. Fräs den i olja ca 5 min. Krydda med 1 tsk salt.
Skala och skiva potatis och lök. Lägg mascarponen i en bunke. Rör den mjuk. Rör i grädden, lite i taget. Blanda i osten. Krydda med 1 tsk salt och rosépeppar. Vänd ner potatis och lök och blanda väl.
Varva potatisblandning och svamp i en ugnssäker form. Täck med aluminiumfolie och grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Ta bort folien och grädda ytterligare ca 25 min. Garnera med flingsalt och hackad persilja.