Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Potatisgratäng med svamp

Recept på potatisgratäng med svamp. Enkelt, gott och bekvämt med mascarponekrämig svamp- och potatisgratäng som sköter sig själv i ugnen. Låt gratängen vila under folie ca 15 minuter före servering. 

Potatisgratäng med svamp
Potatisgratäng med svamp
Potatisgratäng med svamp
Foto: Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 400 gsvamp- t ex karljohan eller grynsopp
  • 2 mskolivolja
  • 1 tsksalt- + 1 tsk
  • 1 kgpotatis
  • 1gul lök
  • 150 gmascarponeost
  • 4 dlmellangrädde
  • 3 dlparmesan- riven
  • 0,5 tskrosépeppar

Garnering

  • 0,5 tskflingsalt
  • bladpersilja- hackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Rensa och skär svampen i mindre bitar. Fräs den i olja ca 5 min. Krydda med 1 tsk salt.

  2. Skala och skiva potatis och lök. Lägg mascarponen i en bunke. Rör den mjuk. Rör i grädden, lite i taget. Blanda i osten. Krydda med 1 tsk salt och rosépeppar. Vänd ner potatis och lök och blanda väl.

  3. Varva potatisblandning och svamp i en ugnssäker form. Täck med aluminiumfolie och grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Ta bort folien och grädda ytterligare ca 25 min. Garnera med flingsalt och hackad persilja. 

Vad tyckte du om receptet?