Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Svamp- och nudelsoppa med sockerärter

Snabbt och smalt recept på svamp- och nudelsoppa med sockerärter. Kokt ägg blir både krämigt och mättande i soppan.

Svamp- och nudelsoppa med sockerärter
Svamp- och nudelsoppa med sockerärter
Svamp- och nudelsoppa med sockerärter
Recept på svamp- och nudelsoppa med sockerärtor Foto: Ulrika Pousette

Svamp- och nudelsoppa med sockerärter

  • 500 gsvamp- t ex skogschampinjoner
  • 1gul lök
  • 1röd chili- t ex spansk peppar
  • 2 mskrapsolja
  • 1,5 lvatten
  • 2grönsaksbuljongtärningar
  • 2 mskjapansk soja
  • 6ägg
  • 300 grisnudlar
  • 1 knippasalladslök
  • 150 gsockerärter

Gör så här

  1. Ansa och skär svampen i fjärdedelar. Skala löken och skär i tunna klyftor. Kärna ur och strimla chilin.

  2. Fräs lök, svamp och chili i olja ca 2 min.  Häll på vatten och tillsätt buljongtärningar och soja. Koka under lock ca 10 min, tills svampen börjar bli mjuk.

  3. Lägg äggen i kallt vatten i en kastrull. Låt koka upp och sjud

    äggen ca 6 min. Spola dem i kallt vatten. Skala och halvera dem.

  4. Lägg nudlarna i buljongen och koka ca 3 min. Ansa och finstrimla lök och sockerärter. Lägg grönsakerna i buljongen och servera med ägghalvor.

Vad tyckte du om receptet?