Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Svamp- och getostmuffins

En matig muffins fylld med ost och svamp passar utmärkt som en lätt lunch. Byt ut getost mot fetaost om du gillar det bättre.

Svamp- och getostmuffins
Svamp- och getostmuffins
Svamp- och getostmuffins
WOLFGANG KLEINSCHMIDT

Ingredienser

  • 200 gsvamp- t ex trattkantareller, champinjoner
  • 1 msksmör
  • 50rucola
  • 2ägg
  • 3 dlnaturell yoghurt
  • 0,5 dlolivolja
  • 150 ggetost
  • 4,5 dldinkelsikt
  • 1,5 dlhavregryn
  • 3 tskbakpulver
  • 1 tsksalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Förväll svampen i smöret. Hacka rucolan och låt den fräsa med svampen någon minut. Salta och peppra.

  3. Vispa upp ägg, yoghurt, olivolja och smulad getost i en skål.

  4. Blanda dinkelsikt, havregryn, bakpulver och salt i en bunke och vänd ner detta i äggblandningen. Rör försiktigt ihop till en jämn smet.

  5. Ställ ut stadiga muffinsformar på en plåt eller fördela pappersformar i en muffinsplåt och fyll dem till drygt hälften med smet.

  6. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 25 minuter. Låt svalna på galler.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök