Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En matig muffins fylld med ost och svamp passar utmärkt som en lätt lunch. Byt ut getost mot fetaost om du gillar det bättre.
Sätt ugnen på 225 grader.
Förväll svampen i smöret. Hacka rucolan och låt den fräsa med svampen någon minut. Salta och peppra.
Vispa upp ägg, yoghurt, olivolja och smulad getost i en skål.
Blanda dinkelsikt, havregryn, bakpulver och salt i en bunke och vänd ner detta i äggblandningen. Rör försiktigt ihop till en jämn smet.
Ställ ut stadiga muffinsformar på en plåt eller fördela pappersformar i en muffinsplåt och fyll dem till drygt hälften med smet.
Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 25 minuter. Låt svalna på galler.
Recept från Mitt kök