Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Svamp tillsammans med fläsk och purjolök ger det milda kycklingköttet rejält med smak. Servera gärna en krispig grönsallad vid sidan om.
Sätt ugnen på 200°. Skär fläsket i små tärningar. Ansa och hacka svampen. Ansa och strimla purjolöken.
Stek fläsk, svamp och purjolök i en stekpanna ca 5 min. Krossa enbären och låt dem steka med ca 1 minut. Krydda med 1 krm peppar och låt svalna.
Lossa försiktigt på skinnet på kycklingen. Fördela hälften av fyllningen under skinnet, resten sparas som tillbehör.
Bryn klubborna i smör i en stekpanna tills de fått fin färg. Krydda med salt och 2 krm peppar. Lägg klubborna i en ugnssäker form, tillaga mitt i ugnen tills kycklingens innertemperatur är 80°, -beräkna 35–40 min.
Selleristomp: Skala och skär selleri och potatis i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Låt vattnet rinna av men spara ca 1 dl. Stompa selleri och potatis med en potatisstötmed smöret. Späd med lite av kokvattnet till lagom konsistens. Krydda med salt.
Messmörsås: Blanda vatten, grädde messmör, soja och peppar i en kastrull. Låt koka upp och sjud såsen ca 5 min. Häll i skyn från kycklingen och red med majs-stärkelse utrörd i lite kallt vatten. Låt koka upp.
Värm svampfräset i mikro eller i en stekpanna. Servera kycklingen med det sparade fräset, stomp och sås. Garnera med timjan.