Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på svamp med rödbetor, gös, fänkål, senapscrème och frasig grönkål. Senapscrème och frasig grönkål kan göras dagen före. Övriga delar i receptet bör göras strax före servering.
Senapscrème: Vispa samman äggula och senap. Tillsätt oljan i en jämn stråle under kraftig vispning. Krydda med salt.
Grönkål: Sätt ugnen på 175°. Riv loss bitar av grönkålen från kålbladets mittnerv. Lägg kålbitarna i en ugnssäker form och blanda med olja och salt. Rosta mitt i ugnen 15–20, min tills kålen är frasig.
Fänkål: Hyvla fänkålen med mandolin eller osthyvel. Marinera den i citronsaft och olja ca 10 min. Ta kålen ur marinaden och krydda med flingsalt.
Skär betorna i bitar och värm dem i en kastrull i 2 msk olja. Krydda med 1 tsk salt.
Ansa svampen och skär den i bitar. Skär auberginen i cm-stora kuber. Stek dem i 1 msk olja ca 10 min. Tillsätt svampen och låt den steka med tills den fått fin färg. Krydda med 1 tsk salt.
Stek fisken i 1 msk olja i en stekpanna ca 2 min på varje sida. Krydda med 1 tsk salt.
Lägg svampfräset på tallrikar och toppa med senapscrème, gös, betor och fänkål. Strö över grönkålsblad och servera.