Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Svalkande melonsoppa med len yoghurt

Svalkande melonsoppa med len yoghurt är världens bästa sommarsoppa! Fungerar både som dessert och som mellanmål.

Svalkande melonsoppa med len yoghurt
Svalkande melonsoppa med len yoghurt
Svalkande melonsoppa med len yoghurt
Foto: Lennart Weibull

Ingredienser

  • 2cantaloupe- små (à ca 350 g)
  • 0,5citron
  • 2 mskflorsocker
  • 1,5 dlis
  • 0,25 krukacitronmeliss

Topping

  • 1 dlmatyoghurt- (10 %)
  • citronmeliss- finhackad

Gör så här

  1. Halvera och kärna ur melonerna. Skala och skär dem i bitar. Lägg bitarna i en mixer.

  2. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv 1 msk skal och pressa ut 2 msk saft. Lägg citronskal, citronsaft, florsocker, is och citronmeliss i mixern. Mixa till en slät soppa.

  3. Toppa med en klick yoghurt och lite finhackad citronmeliss. Servera genast.

Vad tyckte du om receptet?