Fräsch saft som svalkar skönt under varma sommardagar. Tips: Också bra som bas i sommardrinken. Bottna champagneglas med saft och fyll upp med kallt mousserande vin. Lägg i jordgubbar.
När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
1 kgcitroner- ekologiska
6 – 7 dlströsocker
1 lvatten
Till servering
citronskivor
myntablad
is
Gör så här
Skölj citronerna. Skala dem tunt med potatisskalare. Skär bort det vita på skalet, det är beskt. Pressa ur saften och gröp ur så mycket som möjligt av fruktköttet.
Blanda skal, saft och fruktkött i en stor bunke.
Koka upp socker och vatten och rör tills sockret löst sig. Häll det varma sockervattnet över citronerna. Låt kallna och därefter dra en dag eller över natten i kylen.
Sila genom en finmaskig sil. Häll upp på flaskor. Förvara i kylen. Späd saften med vatten vid servering.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 3,9 · 155 röster)
Fräsch saft som svalkar skönt under varma sommardagar. Tips: Också bra som bas i sommardrinken. Bottna champagneglas med saft och fyll upp med kallt mousserande vin. Lägg i jordgubbar.