Kökstipset!
- Tångkaviar är en vegansk kaviar gjord av tång. Den har fin konsistens och lagom sälta och används i stället för fiskrom.
- Det vita på salladslöken som blir över kan sparas och användas i wok eller sallad.
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Prova att göra temaki, sushistrutar – så mycket smidigare än att göra sushi i bitar. Det är bara att välja fyllning och sedan rulla ihop. Servera med japansk soja och extra wasabi.
Sushiris: Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Blanda med vinäger, socker och salt, låt kallna.
Skär laxen i breda strimlor. Ansa och skär det gröna på salladslöken i ca 5 cm långa bitar (spara det vita). Skär avokadon i tunna klyftor. Pensla med citronsaft så att de inte mörknar. Blanda majonnäs, dill och wasabipasta. Lägg i en spritspåse.
Foto: Lina Eriksson
sushistrutar-forbereda
Klipp noriarken i två bitar. Lägg dem med den blanka sidan nedåt på en skärbräda. Tryck ut ris, med blöta fingrar, ca 4 cm in från noriarkens kant.
Foto: Lina Eriksson
sushistrutar-recept1
Lägg på ett halverat salladsblad, lax, salladslök och avokado. Spritsa ut en sträng majonnäs ovanpå.
Foto: Lina Eriksson
sushistrutar-recept2
Vik kanten på noriarket över ris och fyllning.
Foto: Lina Eriksson
sushistrutar-recept-4
Rulla ihop till en rulle. Stryk lite kallt vatten med fingret längst ut på kanten så att struten fästs ihop.
Foto: Lina Eriksson
sushistrutor-recept7
Ställ strutarna i en form eller små glas. Toppa med tångkaviar. Servera strutarna med soja.
Foto: Lina Eriksson
sushistrut-1-recept
Kökstipset!
- Tångkaviar är en vegansk kaviar gjord av tång. Den har fin konsistens och lagom sälta och används i stället för fiskrom.
- Det vita på salladslöken som blir över kan sparas och användas i wok eller sallad.