Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 23g
Protein: 26g
Kolhydrater: 50g
Sushirullar med varmrökt lax och mango passar att servera till middag eller på en sommarbuffé. Variera med att använda quinoa eller finkornig bulgur istället för ris.
Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Blanda den med 1 msk vinäger och 1 tsk socker. Låt svalna.
Skala, kärna ur och skär mangon i strimlor. Strimla salladen. Lägg ut ett noriark på bakplåtspapper eller plastfolie eller använd en bambumatta, s k bamburoll.
Lägg på en sträng med majonnäs och fördela quinoa, mango, sallad och lax i bitar på halva noriarket. Rulla ihop med hjälp av papperet eller sushimattan till en fast rulle.
Låt rullarna ligga inrullade en stund. När alla rullar är klara skärs de i 4–5 bitar vardera. Ställ dem på ett fat och servera med japansk soja.