Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sushirullar

Matiga sushirullar passar bra som förrätt eller på buffébordet.

Sushirullar
Sushirullar
Sushirullar

Ingredienser

  • 2 dlris- kokt, japanskt
  • 3 tsksushivinäger
  • 1 arknori
  • 1tortillabröd- stort
  • 1 krmwasabi
  • 2lax- skivor, gravad eller rökt
  • 0,3avokado- skuren i strimlor
  • gurka- skuren i tunna stimlor

Tillbehör

  • soja- japansk
  • sesamfrö

Gör så här

  1. Blanda riset med vinägern. Lägg noribladet med den matta sidan upp på tortillabrödet. Bred sushiriset över noribladet.

  2. Stryk en horisontell sträng wasabi mitt på rislagret. Lägg på laxskivorna längst ner på riset. Lägg avokado- och gurkstänger på laxskivorna. Rulla ihop hårt, som en fast rulltårta, med hjälp av tortillabrödet.

  3. Skär rullen i 2–3 cm stora sneda bitar. Servera med soja blandad med rostade sesamfrön.

Vad tyckte du om receptet?