Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på sushi-tacos. Lägg upp ris, sushi su, kålrots-gari, toppingar och tillbehör i små skålar och låt var och en rulla ihop sin strut.
Kålrotsgari: Koka upp vatten, risvinäger, socker och salt tills socker och salt lösts upp. Tillsätt ingefära.
Skala och hyvla kålroten tunt med hjälp av en mandolin och lägg i en glasburk med tätslutande lock. Häll över ingefärslagen, stäng locket och låt det marinera ca 20 min. Ställ kålrotsgarin i -kylen.
Sushi su: Värm vinäger, socker och salt i en kastrull. Låt svalna
Skölj riset 4–5 gånger i kallt vatten. Låt sedan riset stå och dra i kallt vatten ca 30 min.
Lägg riset i en kastrull och häll på vattnet. Täck kastrullen med plastfolie så att det täcker ordentligt runt kanterna och sätt på ett lock. Koka upp och koka på hög värme ca 1 minut. Sänk värmen till lägsta temperatur. Sjud riset ca 20 min. Stäng av värmen och låt riset vila ca 10 min.
Lägg riset i en plastbunke och blanda försiktigt med ca 1/2 dl
sushi su med en slickepott så att riskornen separerar från varandra, men sedan klibbar riset ihop igen efter någon minut.
Sätt på ugnen på 180°. Skär bort majskornen från kolven eller låt burkmajs rinna av. Lägg majsen på en plåt med bakplåtspapper. -Ringla på 1 msk olja och strö över 2 krm salt. Rosta majsen mitt i -ugnen ca 30 min.
Skala räkorna. Skär laxen i tunna skivor. Finstrimla salladslöken. Plocka salladen i enskilda blad. Finstrimla rödkålen och lägg den i kallt vatten.
Stek svampen i smör och 1/2 msk olja. Krydda med 2 krm salt.
Klipp noriarken på hälften. Häll av vattnet från rödkålen och lägg upp allt i skålar. Fyll noriarket med ris, majonnäs, wasabi och valfri topping. Rulla ihop noriarket till en strut och -toppa med soja, sesamfrön eller furikake och mynta.