Läs också: Nybörjarguide till hur du rensar och äter surströmming.
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Servera gärna surströmmingssmörgåsen med en kall öl och en lagrad ost, till exempel västerbottensost, sveciaost eller brännvinsost.
Skala och skiva rödlöken i tunna ringar, gärna på en mandolin.
Koka upp ättiksprit, strösocker och vatten. Lägg i löken i lagen och koka upp.
Häll upp lagen och löken i en glasburk. Sätt på locket och låt svalna.
Förvara burken i kylen.
Surströmming på tunnbröd: Rensa strömmingen och skär filéerna i mindre bitar.
Skiva potatisen.
Bred smör på bröden och lägg på den skivade potatisen, strömming och garnera med dill. Servera bröden tillsammans med rödlök eller picklad rödlök, gräddfil eller smetana i skålar.
Läs också: Nybörjarguide till hur du rensar och äter surströmming.
Recept från Mitt kök