Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Surströmming på tunnbröd

Servera gärna surströmmingssmörgåsen med en kall öl och en lagrad ost, till exempel västerbottensost, sveciaost eller brännvinsost.

Surströmming på tunnbrödSurströmming på tunnbrödSurströmming på tunnbröd
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 1 burksurströmmingsfiléer
  • 500 gmandelpotatis- kokt
  • 8 bitartunnbröd- hårda eller 4 mjuka lite större tunnbröd
  • smör- till brödet

Picklad rödlök

  • 1rödlök
  • 0,5 dlättiksprit
  • 1 dlströsocker
  • 1,5 dlvatten

Till garnering

  • dill

Tillbehör

  • 1rödlök- eller en picklad rödlök, se recept ovan
  • 3 dlgräddfil- eller smetana

Gör så här

  1. Skala och skiva rödlöken i tunna ringar, gärna på en mandolin.

  2. Koka upp ättiksprit, strösocker och vatten. Lägg i löken i lagen och koka upp.

  3. Häll upp lagen och löken i en glasburk. Sätt på locket och låt svalna.

  4. Förvara burken i kylen.

  5. Surströmming på tunnbröd: Rensa strömmingen och skär filéerna i mindre bitar.

  6. Skiva potatisen.

  7. Bred smör på bröden och lägg på den skivade potatisen, strömming och garnera med dill. Servera bröden tillsammans med rödlök eller picklad rödlök, gräddfil eller smetana i skålar.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: Nybörjarguide till hur du rensar och äter surströmming.

Recept från Mitt kök