Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Surkålssallad

En god sötsur sallad! Blanda den syrade kålen med söta smaker som äpple, druvor och lingon.

Surkålssallad
Surkålssallad
Surkålssallad
PERNILLA WÄSTBERG

Ingredienser

  • 1morot
  • 1äpple- syrligt
  • 2 msklingon- eller tranbär
  • 20druvor- kärnfria som halveras
  • 2 msksocker
  • 2 krmsalt
  • 2 mskvinäger
  • 2 mskolja
  • 2 mskvatten
  • 1cajennepeppar- struken tsk

Gör så här

  1. Riv med gaffel ut kålen från burken och ner i ett durkslag.

  2. Skölj den ordentligt. Pressa ut vattnet.

  3. Blanda socker, salt, peppar, vinäger, olja och vatten i en skål.

  4. Skala och riv moroten grovt.

  5. Skala äpplet och skär det i klyftor.

  6. Blanda morötter, äpple, bär och vindruvor i marinaden. Låt dra i cirka 5 minuter.

  7. Blanda sedan i surkålen noga så att den fördelas helt bland övriga ingredienser.

  8. Grovt mörkt bröd med en tjock skiva ost är gott till.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök