Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Surkålsmarmelad

Gott på burk! Av surkålen kan du också göra en kryddig marmelad med rödlök och äpple.

Surkålsmarmelad
Surkålsmarmelad
Surkålsmarmelad
PERNILLA WÄSTBERG

Ingredienser

  • 250 gsurkål
  • 1rödlök- eller gul lök
  • 0,5äpple
  • 0,5 dlolja
  • 2,5 dlrödvin- eller vitt vin
  • 0,5 tskkryddpepparkorn- krossade
  • 0,5 tskkummin
  • 0,5 tsksalt
  • 3enbär- finkrossade
  • 1,5 dlsyltsocker

Gör så här

  1. Ta fram glasburkar. Ta av locken och sätt in dem samt locken i en ugn som är drygt 100 grader. Ta ut burkarna och locken först när marmeladen är klar.

  2. Skölj surkålen hastigt och låt rinna av. Skär den till mindre bitar.

  3. Skala och dela rödlöken i fyra klyftor innan du skivar den fint.

  4. Blanda surkål och rödlök samt det skalade och finhackade äpplet. Fräs sakta i fettet.

  5. Blanda ner enbär och övriga kryddor. Fyll burkarna med marmeladen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök