Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Surkål med korvspett

Recept på surkål med korvspett. Det är spännande att servera surkålen i sällskap med korv, bacon och plommon.

Surkål med korvspett
Surkål med korvspett
Surkål med korvspett
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1gul lök- stor
  • 50 gsmör
  • 1 burksurkål- (ca 800 g)
  • 1 mskströsocker
  • 3lagerblad
  • 5svartpepparkorn- hela
  • 3vitlöksklyftor
  • 3 dlvatten

Spett

  • 8katrinplommon
  • 1bacon- (140 g)
  • 4korvar- t ex bratwurst (à ca 100 g)

Tillbehör

  • potatis- nykokt

Gör så här

  1. Skala och skiva löken. Fräs löken i smöret i en ugnssäker stekpanna ca 3 min. Lägg i kålen och fräs 3-5 min, rör om då och då.

  2. Strö över sockret och tillsätt lagerblad, pepparkorn och de oskalade vitlöksklyftorna. Tillsätt vattnet och koka kålen utan lock ca 30 min. Rör om då och då.

  3. Lägg plommonen i en skål. Häll på kokande vatten så att det precis täcker. Låt stå 5-10 min. Ta upp plommonen.

  4. Sätt ugnen på 225º. Halvera baconskivorna. Trä upp plommon, bacon och korv på spetten. Lägg spetten ovanpå surkålen.

  5. Sätt pannan mitt i ugnen och tillaga 15-20 min. Vänd spetten 1-2 gånger under stektiden. Servera med kokt potatis.

Vad tyckte du om receptet?