Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Surdegspizzor med svamp & rostad paprika

Surdegspizzor med svamp & rostad paprikaSurdegspizzor med svamp & rostad paprikaSurdegspizzor med svamp & rostad paprika
THOMAS CARLéN

Pizzadeg

  • 12 gjäst- ca 1/4 paket
  • 2,25 dlvatten
  • 1 dlvetesurdeg- (finns färdig på burk i mejerihyllan)
  • 7 dlvetemjöl- ca med hög proteinhalt
  • 2 mskolivolja
  • 2 tskhavssalt

Fyllning

  • 1 dlpizzasås- färdigköpt
  • 200 gemmentaler- riven
  • 50 gchampinjoner
  • 1 burkkronärtskockor- marinerade
  • 1paprika- rostad röd
  • 1 burksardeller- raka

Garnera med

  • oregano

Gör så här

  1. grader

  2. Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt surdeg, vetemjöl och olivolja. Arbeta degen cirka 10 minuter med degkrok i bunken till köksmaskinen. Tillsätt saltet och arbeta in det 3 minuter. Låt degen jäsa under bakduk, minst 2 timmar eller över natten i kylen. Stöt ner degen i bunken en gång.

  3. Sätt ugnen på 250 grader och sätt samtidigt in en plåt mitt i ugnen. Ta upp degen och arbeta ihop den till en rulle och dela den i 12 bitar. Forma varje bit till en bulle. Kavla ut dem till små pizzor och lägg på 2 bakplåtspapper.

  4. Bred ett tunt lager pizzasås på dem. Lägg på osten. Skiva champinjoner, dela kronärtskockor och rostad paprika i bitar. Fördela på pizzorna. Dela sardellerna och lägg överst.

  5. För över bakplåtspapperet till den heta plåten och grädda pizzorna, cirka 8 minuter. Gör likadant med nästa omgång pizzor. Garnera med oregano.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök