Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Surdegspizza med getost, rödbetor och honung

Recept på pizza med crème fraiche, getost, betor och honung. Den här degen kavlas ut till 4 mindre ­portionspizzor. Försök även att få till lövtunna skivor av betorna så att de hinner bli mjuka i ugnen. Har du ingen mandolin kan du skiva betorna tunt och därefter finstrimla dem.

Surdegspizza med getost, rödbetor och honung
Surdegspizza med getost, rödbetor och honung
Surdegspizza med getost, rödbetor och honung
Surdegspizza med betor och getost Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1pizzadeg- för surdegspizza, färdig, t ex Pop Bakery (400 g)
  • 400 grödbetor- och gulbetor
  • 1 dllätt crème fraiche
  • 140 ggetost
  • 4 kvistarrosmarin
  • 1 mskflytande honung
  • olivolja
  • flingsalt
  • nymald svartpeppar

Tillbehör

  • salladsmix

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250° varmluft. Skala och hyvla röd- och gulbetorna mycket tunt, gärna på mandolin.

  2. Skär degen i 4 bitar och forma dem till släta bollar. Kavla ut varje bit till en rund pizza. Lägg två pizzor vardera på 2 plåtar med bakplåtspapper.

  3. Bred crème fraiche på pizzabottnarna. Fördela betorna lite omlott över. Smula över osten. Repa rosmarinen och strö på den. Ringla över 2 msk olja och krydda med 1 tsk flingsalt och 1 krm peppar.

  4. Sätt in båda plåtarna i ugnen och sänk ugnsvärmen till 200° varmluft. Grädda pizzorna tills de fått fin färg, i ca 15 min.

  5. Ta ut och ringla över honung. ­Servera pizzorna med sallad.

Vad tyckte du om receptet?

Vill du göra egen pizzadeg hittar du recept här: