Vill du göra egen pizzadeg hittar du recept här:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på pizza med crème fraiche, getost, betor och honung. Den här degen kavlas ut till 4 mindre portionspizzor. Försök även att få till lövtunna skivor av betorna så att de hinner bli mjuka i ugnen. Har du ingen mandolin kan du skiva betorna tunt och därefter finstrimla dem.
Sätt ugnen på 250° varmluft. Skala och hyvla röd- och gulbetorna mycket tunt, gärna på mandolin.
Skär degen i 4 bitar och forma dem till släta bollar. Kavla ut varje bit till en rund pizza. Lägg två pizzor vardera på 2 plåtar med bakplåtspapper.
Bred crème fraiche på pizzabottnarna. Fördela betorna lite omlott över. Smula över osten. Repa rosmarinen och strö på den. Ringla över 2 msk olja och krydda med 1 tsk flingsalt och 1 krm peppar.
Sätt in båda plåtarna i ugnen och sänk ugnsvärmen till 200° varmluft. Grädda pizzorna tills de fått fin färg, i ca 15 min.
Ta ut och ringla över honung. Servera pizzorna med sallad.
Vill du göra egen pizzadeg hittar du recept här: